الرئيسيةبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 UN SINGUR DUMNEZEU

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Wildx
۩ » المديــر العــام «۩

۩ » المديــر العــام «۩
avatar

احتــرام القــوانيــن : عادي
الأوسمة
معلومات اضافية
الدولة : الأردن
عدد المساهمات عدد المساهمات : 899
تاريخ التسجيل : 23/04/2011
دعـــــاء اليــــوم azk 01
sms اهلا ومرحبا بكم زوارنا واعضاء منتدانا المتواضع

انتم اصحاب البيت ونحن الزوار - سدر البيت لكم

زوارنا ترجوا منكم ان تسجلوا معنا - التسجيل مجاني

اعضائنا الكرام نرجوا منكم النشاط والمشاركة معتا بمواضيع

جديدة ، وردود مميزة ، حتى ننهض بمنتدانا ويدا بيد لنوصله الى

ارفع المراكز المتقدمة انشاء الله سبحانه وتعالى

ننتظر منكم الافكار الجديدة والاقتراحات البنائة حسب رغباتكم

واحتياجاتكم ... والله الموفق

حياكم الله

MMS 20

مُساهمةموضوع: UN SINGUR DUMNEZEU   الإثنين فبراير 27, 2012 4:57 am

UN SINGUR DUMNEZEU

Şi acum şi înainte oamenilor le-a plăcut să creadă în mai mulţi dumnezei. Şi cu această legendă Islamul s-a luptat cu înverşunare, demonstînd că gîndirea lor este defectă şi nedreaptă , îndreptîndu-i pe drumul cel bun. Şi acest lucru nu este ciudat, odată ce At-Tauhid ( nu există alt Dumnezeu în afară de Allah) este prima stemă a Islamului, la capitolul credinţei şi a practicării religiei.
De aceea Tauhid-ul a fost din totdeauna popular şi a fost dintotdeauna atacat, multe polemici ţinîndu-se pe aceasta temă de-a lungul timpurilor. Coranul cuprinde toate întrebările şi toate răspunsurile acestor polemici, explicîndu-le bine şi amănunţit :

‘’Şi oare voi mai mărturisiti că alături de Allah mai sunt şi alţi dumnezei ? Spune : ‘’Nu mărturisesc !’’ Spune : ‘’Doară nu este decît un singur Dumnezeu şi Eu nu recunosc asociaţii pe care îi faceţi voi (Lui Allah) !’’(Surat Al-An’am, verset 19)

‘’Voi nu faceţi binefacere decît de la Allah. Apoi, dacă vă loveşte un rău, voi nu vă rugaţi (pentru ajutor) decît Lui…(Surat An-Nahl, verset 53)

‘’Domnul vostru este unul singur, Stapînul cerurilor şi al pamîntului şi al celor dintre ele şi Stăpînul răsăriturilor’’ ( Surat As-Safat, verset 4, 5).
‘’Dumnezeul vostru este un Dumnezeu Unic. Nu este Dumnezeu în afară de El. El este cel Milostiv şi îndurător.’ (Surat Al –Baqara, verset 163)

Acesta este unicul Dumnezeu care este ocrotitorul întregii lumi şi nu trebuie să ne căutăm un alt ocrotitor iar inima noastră nu trebuie să apartină altcuiva :
‘’Ori au luat ei ocrotitori afară de El Allah este Ocrotitorul, El dă viaţă morţilor şi El este cu putere peste toate.’’( Surat As-Sura, verset 9)

‘’Urmaţi ceea ce vi s-a trimis de la Domnul vostru şi nu urmaţi alţi asociaţi în afara de El ! Dar voi numai puţin vă aduceţi aminte.’’ ( Surat Al-A’raf, verset 3)

Şi tot El este mijlocitorul lumii şi Cel Care o ţine departe de păcat, la El este refugiul şi nimeni nu-L poate egala :

‘’Oare au luat ei mijlocitori, afară de Allah ? Spune :’’Chiar şi dacă ei nu au nici o putere şi nu au nici minte ? Spune : ‘’Al lui Allah este mijlocirea în întregime. A lui este împărăţia cerurilor şi a pămîntului şi apoi la El vă veţi întoarce ! ‘’(Surat Az-Zumar, verset 43,44)

Baza principiului Tauhid, după cum a susţinut mereu Islamul, este următoarea : acest univers a fost creat exclusiv pentru creatorul său şi El este cel care are sau nu grijă de el. Constelaţiile pe care le vedem în depărtare şi pămîntul pe care îl simţim sub picioare, vieţuitoarele, apa , etc. toate acestea sînt organizate într-un singur mod şi sunt conduse de un singur stăpîn. Şi tocmai de aceea este ilogic să spunem că există un dumnezeu care a creat continentele şi un altul care a creat restul lumii. Sau unul care a creat pamîntul şi un altul care a creat luna. Aceasta versiune este nicicum altcumva decît primitivă!!:

‘’Sau i-au făcut lui Allah asociaţi care au creat ca şi creaţia Lui, încît li se pare lor creaţia asemănătoare ? Spune: ‘’ Allah este creatorul tuturor lucrurilor ; El este cel Unic şi Biruitor !’’( Surat Ar-Ra’d, verset 16)

‘’ Spune :’’ Arataţi-Mi-i pe aceia pe care i-aţi adăugat Lui ca asociaţi ! Nicidecum ! El este Allah Cel Puternic şi Înţelept !’’( Surat Saba, verset 27)

Poziţionarea pămîntului la o distanţă anumită faţă de soare permite existenţa, pentru că activitatea corpului, funcţionarea simţurilor, creşterea plantelor cu care ne hrănim, aerul cu care respirăm, toate acestea sunt legate de poziţionarea pămîntului şi a soarelui. Pamîntul în propria-i rotaţie sau în rotaţia sa în jurul soarelui, prezenţa soarelui în universul infinit şi grupul de planete ce se învîrtesc într-o anumită ordine impusă, urmează un plan bine gîndit. Toate acestea sunt dovada unei înţelepciuni unice, prin urmare Dumnezeu este unul singur şi nu are asociaţi.
Unii susţin că există un dumnezeu pe care alt dumnezeu l-ar fi ajutat în crearea lumii, a existenţei şi a inexistenţei şi a stabilirii ordinii în univers ?! Nimeni nu are tupeul în susţinerea acestei versiuni. Cei care asociază dumnezeului unic alţi dumnezei sunt nişte analfabeţi care au considerat drept sfinte pietrele sau oamenii piosi, atribuindu-le valori false.
Asocierea lui Allah sunt semnele unei gîndiri defecte în minţi deşarte, nefondate pe nici un adevăr. E ca şi cum unul şi-ar imagina că în S.U.A. ar exista două posturi pentru doi preşedinţi sau în Anglia două scaune pentru doi regi, ce conduc ţara.
În timp, cei care asociau alţi dumnezei lui Allah, şi-au dat seama de adevărul Tauhid-u-lui şi au simţit că dumnezeii inventaţi de ei sînt mai prejos ca cel adevărat ,creînd o legătură între aceşti dumnezei şi Allah unicul, cu speranţa că această legătură să dea dumnezeilor lor viaţă. Ce au făcut atunci ? Au zis că sunt copiii dumnezeului unic, iar Coranul i-a dojenit pentru această versiune :

’’ Iată că ei din pricina nelegiuirii lor spun :’’ Allah a zămislit !’’ ba ei sunt mincinoşi !’’( Surat As-Safat 151 , 152)

‘’ Allah nu Şi-a luat nici un copil şi nu este nici un dumnezeu alături de El.( Dacă ar fi fost mai multe divinităţi), fiecare divinitate s-ar fi dus împreună cu ceea ce a creat şi unii dintre ei ar fi încercat să fie deasupra celorlalţi. Mărire lui Allah care este mai presus de tot ceea ce vorbesc ei.’’( Surat Al- Mu’minun, verset 91.

‘’ Ei zic :’’ Allah şi-a luat un fiu !’’Preaslăvitul este îndeajuns de Înstărit . Ale lui sunt (toate) cele din ceruri şi cele de pe pămînt. Voi nu aveţi nici o dovadă pentru aceasta. Spuneţi voi împotriva lui Allah ceea ce nu ştiţi ?’’( Surat Yunus, 68,69)

Pentru a arata neadevarul acestor născociri, Islamul a explicat că Allah nu poate să se nască din alt Allah şi nici nu poate crea alt Allah şi nu are nici tată , nici fiu, nu are mamă sau prietenă, tot ce -i în afara lui fiind simple creaturi ce-i cerşesc lui ajutor :

’’ Făcătorul desăvîrşit al cerurilor şi al pămîntului ! Cum să aibă El un fiu, de vreme ce El nu a avut o soaţă ? El le-a creat pe toate şi El pe toate le ştie. Acesta este Allah, Domnul vostru ! Nu este Dumnezeu afară de El, Cel care le-a făcut pe toate ! Aşadar, adoraţi-l pe El ! Şi El este peste toate ocrotitor !’’( Surat Al-‘An’am, verset 101, 102)

Allah poate înzestra oamenii cu calităţi aparte, dar aceasta nu înseamnă că avem dreptul de a-i asemăna cu Allah:

’’De ar fi voit Allah să-Şi ia un fiu, El ar fi ales ceea ce ar fi voit din ceea ce a creat. Laudă Lui ! El este Allah Cel Unic şi Atotputernic.’’( Surat Az-Zumar, verset 4)

‘’Spune :’’ El este Allah, Cel Unic ! Allah este Stăpînul ! El nu zămisleşte şi nu este născut Şi el nu are pe nimeni egal !’’( Surat Al-Ikhlas)

Tauhid-ul spus din inimă trebuie să fie urmat de fapte , pentru că un musulman bun trebuie să îl iubească pe Dumnezeul lui , să-i fie fidel în tot şi să-i ofere tot. Sentimentele şi tot ce nutreşte el trebuie să fie pentru Allah şi nu pentru altcineva.
Musulmanii invită lumea să se roage doar lui Allah, i se supun Lui şi fac doar ceea ce le ordonă El, considerînd halal ce a zis Allah ca e halal şi haram ce a zis Allah ca e haram şi nu întrec limitele impuse de Allah ,trăind aşa cum vrea Allah, fiind demni şi nu se umilesc decît în faţa lui Allah.
Con ştiinţa omului de măreţia şi de puterea absolută a lui Allah asupra universului şi existenţei în sine îi trezeşte sentimentul de dragoste şi frică. De aceea, umplerea inimii cu lumina tauhidului este însăşi baza vieţii ce dă valoare fiinţei umane, de la Tauhid neputînd devia nici un credincios adevărat.

SURSA : http://www.islamcluj.ro/articole/un-singur-dumnezeu-23.html


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://islamgate21.yoo7.com
 
UN SINGUR DUMNEZEU
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: ROMANIAN FORUM ::   :: DESPRE ISLAM-
انتقل الى:  

اذا كانت هذه زيارتك الاولى تفضل اضغط على زر التسجيل، غير ذلك فتفضل بتسجيل الدخول

اسم المستخدم
 
التسجيل
ارسل لى كلمة سر جديده